Gyboťáci devátí v republice

Úspěšná reprezentace ve finálovém turnaji Středoškolské ligy ultimate frisbee

Na hřišti Aritma Praha byl 31. 5. finálový venkovní turnaj v ultimate frisbee.

Tento zajímavý sport, v němž létající disk ovládají smíšená družstva a kde není rozhodčích, má na naší škole teprve krátkou tradici. Několik posledních let jej s pomocí hráčů Prague Devils zařazujeme do hodin tělesné výchovy a v kroužku Střediska volného času se mu studenti mohou věnovat i více.

Díky tomu má škola stále se zlepšující tým, který svou kvalitu dokázal získáním dostatečného počtu bodů na venkovních turnajích a postoupil až do celostátního finále, mezi 16 nejlepších družstev. V jeho průběhu se mu podařilo zvítězit nad Masarykovým gymnáziem z Plzně, SPŠ Sokolská z Brna, porazili i gymnázium Dopplera z Prahy a tým z Bohumína. Družstvo, složené z hráček a hráčů 1. až 4. ročníku, podalo výborný výkon a i v dalších utkáních jim vítězství uniklo třeba jen o bod.

Závěrečné finále odehráli tito hráči: kapitánka Jasmína Tarakjiová 3.B, Jiří Pazdera 4.C, Vít Kaufman 4.C, Václav Doležal 4.C, Barbara Pavlíková 2.D, Petr Coufal 2.D, Naďa Hrubá 1.A a Linda Víšková 1.A.

Všem ještě jednou děkujeme, gratulujeme! A určitě zveme nové zájemce o tento skvělý sport, aby v příští školním roce nahradili odcházející maturanty. Slíbit můžeme výbornou partu, dobré trenéry a hlavně zábavu při aktivním pohybu ve sportu inteligentních a férových lidí.

maresova, 6. 6. 2017

Používáme soubory cookies ke zlepšení uživatelského prostředí na těchto webových stránkách, pro analýzu provozu a personalizaci obsahu a reklamy.

přijmout všenastavitodmítnout